Mercer Hotel Barcelona

Foto: Mercer Hotel Barcelona

Barcelona és màgica. És única. La història de la ciutat és llarga i plena de detalls deliciosos que han deixat autèntiques joies, sobretot arquitectòniques.

El cor de Barcelona guarda gran part d’aquestes joies. Passejar pels seus carrers transporta els barcelonins i els visitants fins a temps remots. El repicar de l’empedrat, la textura i les cicatrius dels murs, el soroll sord i la majestuositat de les perles arquitectòniques… Barcelona ha mimat i protegit el seu secret més preuat: l’essència del passat més viu.

Cuidar espais tan antics no és senzill, però la ciutat té petits diamants que s’han sabut mantenir vius al llarg del temps. Entre ells, els hotels amb l’Especialització Monument: establiments que han nascut i crescut amb la ciutat i que tenen una història única i especial.

Autèntics monuments

Des del Gremi d’Hotels de Barcelona es vol reconèixer aquests hotels que aporten un valor afegit al patrimoni arquitectònic de la ciutat dotant-los d’una distinció única: l’Especialització Monument.

Aquesta especialització vol aportar un valor afegit als establiments hotelers i, en conseqüència, a la destinació de Barcelona, ​​permetent alhora la diversificació de la planta hotelera.

Però quins hotels poden optar a aquesta especialització? Concretament, els que estan llistats a l’inventari de Patrimoni Arquitectònic de Catalunya, a l’inventari de Patrimoni Arquitectònic de l’Ajuntament de Barcelona o a l’inventari de Béns culturals d’interès local o nacional (categoria de nivell de protecció A i B) i que compleixen uns criteris de qualitat determinats pel Comitè Executiu del Gremi d’Hotels de Barcelona.

Divuit tresors

De moment ja són divuit els hotels que compten amb l’Especialització Monument. Divuit tresors impossibles de resumir en poques línies, però que val la pena destacar.

Podem començar pel 1898 (La Rambla, 109), un edifici històric batejat amb la data de finalització del domini colonial espanyol de Filipines, l’any 1898. També hi trobem l’Arai 4*S Monument (Avinyó, 30), l’edifici del qual és tota una obra d’art; el Bagués (La Rambla, 105), situat a l’històric Palau del Regulador; Casa Fuster (Passeig de Gràcia, 132), que culmina l’obra de Domènech i Montaner; el Catalonia Eixample 1864 (Roger de Llúria, 60), l’única construcció de l’Eixample que conserva una façana decorada amb la tècnica del fresc de grans dimensions; o el Claris Hotel & Spa GL (Pau Claris, 150), emplaçat a l’antic Palau Vedruna.

Podem seguir amb el Continental Palacete (Rambla de Catalunya, 30), una antiga mansió; el Duquesa Suites (Plaça Antonio López, 5), situat en un edifici senyorial; El Avenida Palace (Gran Via de les Corts Catalanes, 605-607), on es van allotjar els Beatles l’any 1965; el Granados 83 (Enric Granados, 83), amb una estructura de ferro oxidat; el Gran Hotel La Florida (Carretera de Vallvidrera al Tibidabo, 83-93), que manté la seva mirada llegendària sobre Barcelona; o l’Hotel España Ramblas (Sant Pau, 9-11), una petita joia del Modernisme català.

I podem acabar amb l’Hotel Miramar Barcelona (Plaça Carlos Ibáñez, 3), d’estil noucentista; l’Hotel Neri Relais & Châteaux (Sant Sever, 5), a la preciosa plaça Sant Felip Neri; Le Méridien Barcelona (La Rambla, 111), amb una història lligada als magatzems “El Siglo”; el Medinaceli (Plaça Duc de Medinaceli, 8), antiga Casa Villoch; el Mercer Hotel Barcelona (Carrer dels Lledó, 7), situat entre muralles romanes i arcs medievals; i el Monument Hotel (Passeig de Gràcia, 75), emplaçat en un edifici que és obra del mateix arquitecte que va dissenyar l’Arc de Triomf.

Podeu descobrir més coses sobre els hotels Monument clicant aquí.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram