El Sant Pau ha aconseguit salvar-se finalment. Foto: Blanca Blay / ACN

Hi ha lluites veïnals que, tot i que han de viure dificultats que les posen al límit, acaben triomfant. Aquest és el cas, finalment, del Gimnàs Social Sant Pau, que després d’una problemàtica que ha durat anys i que semblava no tenir solució, ha aconseguit salvar-se i garantir el seu futur, tal com s’ha fet públic avui.

L’acord presentat aquesta tarda implica un pacte a quatre bandes entre la nova propietat de l’edifici, l’empresa Mediaurban, la Fundació Hàbitat 3 i l’Ajuntament. La resolució del conflicte ha estat possible gràcies a una operació insòlita per l’aparició d’un inversor privat que ha comprat l’edifici a l’anterior propietat i que posteriorment rebrà vuit milions d’euros per part del consistori en concepte de recompra. Segons alguns mitjans, aquest inversor seria l’empresari Jaume Roures. Sigui com sigui, el projecte per transformar l’edifici i mantenir el gimnàs tirarà endavant, al mateix temps que es faran 36 pisos de lloguer social.

Aquest inversor privat tindrà el dret de superfície del terreny durant 55 anys i posteriorment passarà definitivament en mans municipals. El projecte per fer els 36 pisos, que seran gestionats per Hàbitat 3, anirà a càrrec de Mediaurban i està previst que amb aquest projecte d’habitatge social la propietat recuperi la inversió feta.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram