Un moment de l’acte del passat 17 de febrer. Foto: Pau Cortina / ACN

L’Antic Teatre, un viver teatral pràcticament únic a la ciutat situat al carrer Verdaguer i Callís (Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera), corre perill. El motiu, per desgràcia, no és gaire complicat d’endevinar: el lloguer. L’espai afronta una pujada sobtada del lloguer, dels 1.500 euros actuals a 7.500, i totes les alarmes s’han encès.

La situació ha provocat que el passat 17 de febrer companyies, artistes, associacions professionals d’actors i ballarins i una representació dels veïns del districte organitzessin un acte al mateix Antic Teatre per reivindicar la continuïtat del projecte. La trobada va servir per reclamar a l’Ajuntament i al conjunt d’administracions que legislin per “salvar” un dels grans pilars de l’escena alternativa del teatre barceloní i que el mateix temps també té fa una funció social al barri i al districte.

CONTRACTE FINS AL 2027
El contracte actual de l’Antic Teatre no venç fins al 2027. Tot i això, la fundadora de l’espai, Semolina Tomic, afirma que no es resignaran a acceptar “l’ultimàtum” de la propietat. Durant l’acte, Tomic va explicar l’origen del conflicte amb la propietat, que té a veure amb un litigi sobre el finançament de la reforma de la façana, un cop es va fer la reforma interior. La fundadora de l’espai diu que, encara que el contracte sigui fins al 2027, el propietari els està pressionant perquè el nou preu es comenci a aplicar ara o el 2027 rescindirà el contracte. “És clar que ens podem quedar aquí i esperar fins al final del contracte, però no volem que això passi; lluitarem fins al final”, va afirmar Tomic.

Per últim, Tomic va confirmar que s’ha reunit tres vegades amb l’Ajuntament i que ha detectat que el consistori segueix el problema “de prop”. “Diuen que tenen interès per solucionar-ho”, va expressar amb un punt d’escepticisme.