Colau i Trias, durant la seva trobada abans del Ple. Foto: Ajuntament

La delicada situació que pateix Ciutat Vella, especialment amb la problemàtica relacionada amb els narcopisos del Raval i el Gòtic, ha provocat que l’alcaldessa Colau i el principal partit de l’oposició, el PDeCAT, hagin deixat de banda les seves discrepàncies. I és que el passat 25 de maig les dues formacions van tancar, just abans de la celebració del Ple municipal, un pacte per implantar un pla de xoc per lluitar contra el deteriorament que pateix el districte. El principal objectiu, tal com expliquen des de l’Ajuntament, és “garantir el civisme i la seguretat als carrers i protegir el descans dels veïns”.

El pla de xoc, que tindrà un pressupost de cinc milions d’euros, contempla diverses actuacions de cara aquest estiu. Es reforçaran els equips d’informadors i tècnics que actuen a l’espai públic, especialment a les zones d’oci nocturn i a les escales de veïns on hi ha problemes de convivència. Pel que fa a la problemàtica amb el tràfic de droga, des del consistori expliquen que “s’augmentaran els recursos i es treballarà per coordinar els diferents cossos policials”, especialment als barris del Raval i de Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera. També es crearà una taula de treball específica sobre els narcopisos, el problema que més preocupa els veïns. 

Per últim, el pla de xoc també contempla mesures ­–patrulles específiques de la Guàrdia Urbana i la intervenció de mediadors– per lluitar contra la venda ambulant al parc de la Ciutadella i per evitar que s’hi quedi gent a dormir.

CRÍTIQUES DE PSC, PP i Cs
Durant el Ple, el pla de xoc també va tenir el vot favorable d’ERC i el regidor Gerard Ardanuy, mentre que PSC, PP i Cs s’hi van oposar. Alberto Fernández Díaz (PP) va dir que no era un acord de ciutat, mentre que Collboni (PSC) va lamentar haver conegut el document un dia abans.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram