Comissaria Via Laietana

Barcelona demana tancar la comissaria. Foto: Twitter (@CarodRoviraJLI)

L’Ajuntament va acordar el passat 20 d’octubre tornar a demanar al govern espanyol tancar la comissaria de Via Laietana per convertir-la en un espai de memòria històrica. Es tracta d’un acord al qual es va arribar després que la Comissió de Presidència i Seguretat aprovés una proposta d’ERC demanant aquest canvi i que va comptar amb el vot a favor d’ERC, JxCat i BComú, el no de C’s, PP, BCN Canvi i la regidora no adscrita i l’abstenció del PSC.

“La comissaria de Via Laietana ha de ser un símbol de memòria de les barbaritats que van passar en aquest país quan la democràcia no existia”, ha recordat en un comunicat el regidor portaveu d’ERC a l’Ajuntament, Jordi Coronas, qui també ha criticat l’abstenció del PSC després d’haver-se mostrat sempre a favor de la transformació de l’espai. Paral·lelament, ha carregat contra la proposta dels socialistes de fer conviure la comissaria amb l’espai de memòria.

“Acabar amb la impunitat”

El coordinador de l’Ateneu de Memòria Popular, Joan Gimeno, afirma a Línia Ciutat Vella que cal convertir la comissària on, segons recorda, es van produir tortures durant el franquisme, en “un centre de memòria”. “S’ha d’acabar amb la impunitat de tots aquests anys”, diu.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram