Amb la voluntat de facilitar als joves l’accés a ofertes laborals de temporada a Catalunya, Balears i l’estranger, l’Ajuntament ha posat en marxa un any més la campanya Treballar a l’estiu, en la que l’any passat hi van participar 700 persones.

Es tracta d’un cicle que inclou un total de 35 xerrades informatives i tallers que es desenvoluparan a diversos Punts d’Informació Juvenil de la ciutat fins el 30 de maig.

Fomentar l’ocupació juvenil és un dels principals objectius del consistori i per això aquesta campanya té l’objectiu de per posar en contacte als joves amb les diferents sortides professionals que tenen al seu abast.

L’Ajuntament té clar que “invertir en els joves és invertir en el futur de la nostra ciutat”, tal i com afirma regidor d’Adolescència i Joventut, Raimond Blasi. En aquest sentit, el regidor defensa que “el programa vol aprofitar la conjuntura que es produeix en el període de vacances en el qual es conjuga l’aparició d’ofertes de treball puntuals i la necessitat per una part dels joves d’aprofitar el període estival per poder treballar”.

BUSCAR OFERTES DE FEINA

A través dels cursos, que són totalment gratuïts, els participants rebran orientació laboral del món de l’hostaleria, el lleure o les ofertes de feina derivades dels creuers. A més, els joves coneixeran les opcions per treballar d’animador turístic, monitor esportiu o en agrupacions de defensa forestal.

Els festivals de música i les fires també són una opció per trobar feina durant l’estiu i per això el consistori donarà les claus per poder accedir a un lloc de treball a la Fira de Barcelona o el Primavera Sound.

A part d’explicar les sortides professionals dels diversos sectors, bona part del programa d’activitats pretén fomentar l’emprenedoria juvenil. Per aquesta raó s’han programat sessions sobre la posada en marxa d’un negoci propi, el micromecenatge o les xarxes socials per a autònoms, entre d’altres.

ESTADES A L’ESTRANGER

Una de les opcions que està prenent més força en els últims anys entre els joves que no troben feina és marxar fora de Catalunya a provar sort. En aquest sentit, un dels pilars de la campanya és donar informació als barcelonins sobre estades a l’estranger per anar a fer d’au pair o a treballar en la recollida de fruita.

D’altra banda, els assistents també es podran informar de com trobar feina durant les vacances a les illes de Mallorca, Menorca, Eivissa o Formentera, i beneficiar-se de beques de transport per fer entrevistes a les Illes Balears, facilitades per la naviliera Baleària.

ACCÉS ALS CURSOS

Per accedir als cursos cal fer una inscripció prèvia, per aquest motiu els interessats hauran de posar-se en contacte amb el Punt d’Informació Juvenil (PIJ) del seu Districte. El PIJ Ciutat Vella es troba al carrer Sant Pere més Baix, 55.

Opcions pels joves de Ciutat Vella en temps de crisi

Concretament al PIJ de Ciutat Vella demà es farà una xerrada on es donaran les claus per treballar en agrupacions de defensa forestal (19h).

Forma’t i treballa a la recollida de fruita a Catalunya. Aquesta serà la jornada que es durà a terme el 2 de maig, (18h).

Per tots els joves que vulguin treballar com a monitors de lleure aquest estiu el PIJ Ciutat Vella ofereix una xerrada a càrrec de Manuel Losa, de Lleureducat. Serà el 23 de maig a les 18.30h.

A més, els joves del Districte podran accedir als diversos tallers que es desenvoluparan al Centre d’Informació i Assessorament per a joves (CIAJ). El proper dilluns, a les 12h, s’ensenyarà als participants què necessiten fer i saber per treballar a bord dels creuers.

Sinergies en temps de crisi. Aquest és el títol d’una altra de les trobades a les que no hi pot faltar cap jove que vulgui crear la seva pròpia empresa. El fundador del portal Trofarefeina.com, Marc Soler, respondrà a les preguntes el 6 de maig, a les 18.30h.

El 27 de maig serà el torn dels aventurers. Es farà una xerrada (18.30h) per treballar a l’estiu al Regne Unit.