Una de les imatges de la mostra. Foto: Maria Espeus

La Fundació Setba va inaugurar el passat dia 11 de juny ‘L’altre Raval’, una exposició de la prestigiosa fotògrafa Maria Espeus sobre el Raval actual i la seva transformació viscuda en els darrers anys a causa de l’arribada d’una immigració procedent de diferents països i cultures.

La mostra, que es podrà visitar fins al 10 de setembre, està composta per una trentena de fotografies de gran format muntades sobre bastidor i és el resultat d’un treball de tres anys de durada.

LA FOTÒGRAFA DELS JJOO
Maria Espeus va ser la fotògrafa oficial dels Jocs Olímpics del 1992 i ha retratat a personalitats del món de la cultura i la política. Ha treballat en el món de la publicitat editorial i institucional i ha col·laborat en cinema, ja que va ser directora de fotografia en diferents pel·lícules de Manuel Huerga i Carles Bosch.

Les seves obres són fotografies d’estudi. Espeus no es considera fotoperiodista, sinó que prepara minuciosament tant l’escenari com l’objecte o persona retratada. Destaca per no deixar res a l’atzar ni a la casualitat.
Malgrat aquesta exactitud i minuciositat, les seves fotografies són càlides i plenes de sensibilitat i emoció.