Enrique Alcántara és el president d’Apartur. Foto: Laura Fíguls / ACN

Des del començament de la pandèmia més de 5.900 pisos turístics de la ciutat s’han reconvertit en pisos de lloguer residencial. Aquesta és la xifra que ha fet pública l’Associació d’Apartaments Turístics de Barcelona (Apartur) i que representa que l’habitatge turístic al conjunt de Barcelona s’hagi reduït un 62%.

Des d’Apartur calculen que el sector necessitarà un any per recuperar-se i treballar amb la normalitat d’abans de la pandèmia. Segons el president de l’entitat, Enrique Alcántara, el principal repte és mantenir els 5.000 llocs de feina directes i els milers d’indirectes que el sector va crear el 2019. Alcántara, però, considera que quan la situació s’estabilitzi hi haurà una recuperació perquè els pisos turístics “garanteixen millor el distanciament social que qualsevol altra modalitat d’allotjament”.

De fet, l’estudi fet per Apartur detalla la caiguda progressiva que ha anat patint l’oferta de pisos turístics des del març. I és que, des del mes de maig, la xifra d’habitatges d’aquest tipus que ha desaparegut és de més 20 punts percentuals, ja que ha passat del 40% (3.900 pisos) al 62% actual (més de 5.900 pisos).