La Plataforma Defensem el Port Vell ha presentat una demanda de moratòria de les obres que s’estan duent a terme al Port Vell. Una petició que s’ha presentat tant a l’Ajuntament com a l’Autoritat Portuària de Barcelona (APB), les dues administracions implicades en l’execució d’un projecte que no ha estat aprovat al Ple del consistori. I és que l’empresa Marina Port Vell va començar, amb l’aprovació d’APB, a tirar endavant les obres al febrer. Una data precipitada segons la plataforma ja que “el primer esborrany del projecte es va publicar al BOE el 25 de febrer” tot al·legant que la concessió que té Marina Port Vell per explotar aquests terrenys permet la realització d’aquest tipus d’obres.

La Plataforma Defensem el Port Vell ha demanat reiterades ocasions poder accedir a aquesta concessió i, afirmen que, “a dia d’avui encara no s’ha obtingut resposta”. Un dels exemples, segons l’entitat veïnal defensora del Port Vell, de “vulneració sistemàtica del dret d’accés a la informació”.

CONTINUÏTAT DE LES OBRES

Segons el projecte de l’APB del 12 de juny, la següent fase de les obres correspon a la tercera. En aquest cas es procedirà, entre altres, a la construcció de les plataformes sobre el mar. Una construcció que abans, però, ha de passar per l’aprovació al ple de l’Ajuntament de Barcelona, cosa que segons la plataforma “encara no s’ha produït”. Per aquests motius consideren “inadmissible que la reforma del Port Vell s’executi per la via dels fets i no per un procediment democràtic”. En procés de reforma neguen que hagi comptat amb la participació ciutadana sinó que “el màxim que s’ha fet és donar informació parcial a diferents entitats per separat i a porta tancada”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram