Una imatge de l’exterior de la sala Baluard. Foto: Google Maps

Un grup nombrós d’entitats del Raval, i també alguna del Gòtic, han mostrat la seva oposició al possible trasllat de la sala de venipunció Baluard, situada a l’avinguda de les Drassanes. El seu posicionament arriba després que veïns de la zona hagin denunciat que aquest equipament acaba provocant problemes d’inseguretat per la venda i consum de drogues que hi ha al seu exterior.

La quinzena d’entitats, entre les quals hi ha Acció Raval, l’Ateneu del Raval, l’AV Xarxa Veïnal del Raval o l’AV Gòtic, afirmen que espais com la Sala Baluard “són imprescindibles”, al mateix temps que lamenten “la manca de recursos dels quals disposen deixa amb poques opcions les persones que usen drogues, que es veuen obligada a dormir i consumir al carrer”. En paral·lel, tot i reconèixer “la greu situació per la qual està passant el veïnat de Drassanes”, consideren que el trasllat d’aquest centre “no farà desaparèixer aquest problema, ja que el tràfic continua funcionant al nostre barri”.

Qui ho veu diferent són entitats com l’Associació d’Amics de l’Arc del Teatre. En declaracions a Betevé han denunciat que la sala Baluard s’ha convertit en un “autèntic mercat de la droga”. L’entitat, com també ho demanen veïns de la zona, creu que s’hauria de canviar la ubicació de l’espai.