Imatge del nou espai del baluard del Migdia. Foto: Ajuntament

La recuperació del baluard del Migdia, amb les seves restes arqueològiques, i la urbanització del seu entorn, a la zona de l’estació de França, ja està acabada.

Es tracta d’un espai comprès entre l’estació de França, la plaça de Pau Vila, el carrer del Doctor Aiguader i el carrer de la Marquesa, on l’any 2006, durant les obres de construcció d’unes promocions d’habitatges, es va descobrir un conjunt de restes arqueològiques del baluard de Migdia i la muralla marítima del segle XVI.

Deu anys més tard, i després d’unes extensens tasques de recuperació i d’unes obres que han permès crear un nou espai públic, la zona es va obrir a finals del mes de març a la ciutadania. Des del Districte asseguren que permetrà connectar millor la Barceloneta i el Born. “En l’imaginari urbà dels veïns de la Barceloneta i el Born no existia aquest enclavament, una mica amagat. Gràcies a la recuperació del baluard de Migdia i a la seva visibilització, esperem que els veïns se’l facin seu i l’utilitzin”, va explicar la regidora Gala Pin.

Les restes del baluard, delimitat per una barana de protecció, es poden veure ara des del carrer i s’ha construït una baixada al fossat, tot i que és d’accés restringit.

A la superfície que ocupava el baluard encara queden treballs arqueològics pendents, que està previst que acabin el mes de juny. Posteriorment el Districte té previst reurbanitzar tot l’entorn. Aquestes obres s’allargarien fins al mes d’agost.

PISOS DE PROTECCIÓ OFICIAL
D’altra banda, la regidora Pin ha negat que els desperfectes que es van detectar als pisos de protecció oficial del carrer del Doctor Aiguader, recentment entregats, tinguin alguna relació amb les obres del baluard del Migdia. La regidora ha explicat que “a mesura que se’ns han notificat els desperfectes s’han anat arreglant”.