La Clínica Barceloneta, al centre de la imatge. Foto: Twitter (@joan_pujolas)

“Volem que l’edifici on ara hi ha la Clínica Barceloneta sigui un centre de dia per a la gent gran i aculli pisos tutelats”. Són declaracions d’Oriol Casabella, president de l’Associació de Veïns de la Barceloneta, que assegura a aquesta publicació que el procés de trasllat de la clínica cap al nou espai de les casernes de Sant Andreu “ha deixat el districte sense atenció sociosanitària”.

Tot i que el tercer tinent d’alcalde de la ciutat, Antoni Vives, va confirmar el passat 20 de febrer que l’edifici on actualment hi ha la Clínica Barceloneta mantindrà el seu ús d’equipament, les dues associacions de veïns de la Barcelona -AVV de la Barceloneta i AVV de l’Òstia- temen que l’edifici es pugui acabar convertint en un hotel.

Durant la seva compareixença, Vives també va anunciar que la clínica no s’instal·laria en el solar previst de la nova bocana del Port Vell, ja que finalment hi anirà la Facultat de Nàutica de la UPC. De moment la clínica continua oberta, però només hi ha en funcionament una part de la tercera planta. Tot i això, el seu gerent, Xavier Pujol, ha negat a Línia Ciutat Vella que la clínica estigui en procés de tancament. “A dia d’avui, està confirmat que la clínica continuarà oberta”, afirma Pujol. El gerent, preguntat sobre la possibilitat que l’edifici s’acabi convertint en un hotel, afirma que “l’Autoritat Portuària no ha comentat res”.