Les associacions de Ciutat Vella han presentat les seves peticions al Pla d’Actuació Metropolità (PAM)

Un pla que fomenti el turisme responsable, la legalització del nudisme a la platja de Sant Sebastià, la recuperació de les Rambles com a passeig ciutadà o l’elaboració d’un pla de mobilitat al casc antic. Aquestes són algunes de les peticions que els veïns de Ciutat Vella han presentat al Pla d’Actuació Metropolità (PAM) 2012-2015.

La Federació d’Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB) ha proposat més de 160 mesures dividides per àmbits, àrees temàtiques i districtes i recollides gràcies a la participació ciutadana. Aquestes demandes dels barcelonins tenen per objectiu millorar la ciutat en els propers tres anys.

A part de les millores específiques de cada districte, els ciutadans també han proposat mesures que afecten a la ciutat en general. Entre elles es troba l’ampliació de la xarxa d’escoles bressol, sempre mantenint el seu caràcter públic, i l’eliminació dels barracons escolars o retornar a la ciutat la gestió de l’aigua.

El tema de l’habitatge també ha estat un pilar clau de les peticions dels ciutadans. Els veïns demanen un pla de xoc per evitar els desnonaments de les famílies amb ingressos baixos i l’expropiació dels pisos de propietat dels banc per oferir-los com a habitatges socials. En aquest sentit, els ciutadans també han reclamat que el PAM contempli la creació d’una borsa d’edificis de lloguer de protecció oficial.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram