“Veïnes, una espècie en perill d’extinció”. Aquest és el nom de la campanya que la Xarxa Veïnal del Raval, Acció Raval i Guerrilla Raval van posar en marxa el 19 de setembre per denunciar “l’expulsió de la vida veïnal” del barri i “reflectir els diferents tipus de violència” que asseguren que pateixen els veïns.

La campanya de denúncia consisteix a fer petites obres artístiques a les portes de locals o edificis que han patit desnonaments, ocupacions per part de traficants de droga i també en els negocis que han hagut de tancar. Des d’aquestes entitats del barri consideren que una de les grans problemàtiques que pateix el Raval són “els especuladors nocius” com ara “els bancs, els fons voltor o els grans propietaris”, juntament amb els narcopisos, la massificació turística i l’incivisme.

D’altra banda, des de la Xarxa Veïnal del Raval també s’han mostrat crític amb la manifestació contra la inseguretat per part de Tsunami Veïnal per no comptar amb entitats que “treballen fa anys en aquest problema”.