El primer cap de setmana d’aquest mes la Barceloneta es va omplir d’alegria i activitat per celebrar una de les trobades més clàssiques del barri pescador.

Es tractava de la Festa Barroca, una manera de reviure i posar en valor els orígens del barri de la Barceloneta , datats del 1753, i el seu patrimoni cultural, entre el qual s’hi troben les anomenades celebracions barroques.

Tradicionalment, quan arribaven aquestes festes, els veïns i veïnes de la Barceloneta guarnien els seus carrers amb banderes, cobrellits i tapissos, en uns festejos en els quals, insòlitament en l’època, hi participaven tant el poble com la noblesa.

Per tal de commemorar aquesta festivitat enguany, per segona vegada, el barri ha acollit amb gran èxit de participació, la festa.

Entre d’altres, els petits -i no tant petits- van poder participar a un taller de música barroca, una taula rodona sobre quins són els llocs amb més història del barri, una gimcana, una marató de cinema barroc, un ball barroc amb els Diables de la Barceloneta, fer el recorregut La Barceloneta i el front marítim de la Barcelona il·lustrada, o la matinal infantil de diumenge, amb cercavila des del passeig Joan de Borbó i xocolatada i animació a la plaça del Poeta Boscà. De l’1 al 3 de febrer el barri va viatjar en el temps gràcies a l’organització de l’entitat cultural

La Casa de la Barceloneta del 1761 i l’impuls del programa de cultura popular del Pla de Barris.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram