El sostre de la fira emula Santa Caterina. Foto: Setmana del Llibre en Català

Del 8 al 17 de setembre, l’avinguda de la Catedral va ser l’escenari de la 35a Setmana del Llibre en Català, el gran aparador de la indústria editorial en llengua catalana i un aparador excepcional per a les publicacions en català. Durant aquells dies, els 1.750 metres quadrats de la fira van acollir parades amb les novetats editorials en català més destacades i una desfilada dels millors autors del Principat i de l’exterior, com ara el nord-americà Paul Auster.

A banda d’Auster, hi van ser presents Jaume Cabré –que va rebre el Premi Trajectòria–, Montserrat Roig, Maria Guasch o Ildefonso Falcones, entre molts altres escriptors. De fet, hi van participar fins a 170 autors que van signar llibres al llarg de tota la setmana.

A banda de les parades, la Setmana va comptar amb prop de 300 activitats diverses, com ara presentacions de llibres, debats o recitals de poesia.

AUSTER PRESENTA LLIBRE
Auster va aprofitar la Setmana per presentar la seva darrera novel·la, 4 3 2 1, una obra de 900 pàgines situada a l’Amèrica dels anys 50 i 60 del segle passat amb pocs diàlegs i frases allargassades que mostra l’agitació social i política dels Estats Units durant aquells anys.

Per altra banda, la Setmana va escollir també el millor aparador de la fira, un premi que va anar a parar a la llibreria L’Aranya, de Cerdanyola, i que se celebrava enguany per primer cop.