La filosofia de ‘l‘indignat’ no entén de races, de sexe, d’edat o condició econòmica. Simplement és una part de la societat que no combrega amb l’actual funcionament que, en major o menor mesura, acaben patint tots els ciutadans.

La manca de recursos per accedir a un habitatge digne, sous ínfims, nul·la participació ciutadana en les decisions d’estat i un seguit d’injustícies i diferències entre la classe política i el poble són els motius pels quals ara ja fa un any que per primera vegada el col·lectiu es va unir, va fer força i va protestar. Places d’arreu de Catalunya van omplir-se de crides i protestes -sempre amb una impecable organització- per dir “no” a un sistema que segons els indignats “no funciona”.

365 dies després, personal sanitari, mestres, comerciants, industrials, estudiants, aturats i un llarg etcètera de tipologies de ciutadans d’arreu de Barcelona, tornaran a mostrar el seu descontentament perquè en un any no s’han percebut millores.

Tant és així, que de la mateixa manera que ho van fer l’any passat, des del dissabte milers d’‘indignats’ d’arreu d’Espanya i, fins i tot, a nivell europeu van ocupar places i espais públics.

PUNT DE TROBADA PACÍFIC

Fent zoom i ampliant el mapa, cal recordar que el centre neuràlgic del moviment va ser, és i, molt probablement, serà la plaça Catalunya. L’escenari central escollit perquè els ‘indignats’, un any més, facin clamor les seves protestes durant tres llargues jornades que finalitzen, avui, el dia senyalat, el 15-M.

Tal i com havien anunciat en rosa de premsa al parc de la Ciutadella, els representants dels diferents grups de treball, han constituït diverses comissions que han conclòs cada dia a les 21h amb una assemblea general.

A més, segons els responsables de l’organització, durant aquests dies s’han dut a terme col·loquis i xerrades amb membres afins al moviment. Entre ells, va visitar la plaça durant la segona jornada d’ocupació, l’economista Arcadi Oliveras qui va parlar sobre l’auditoria ciutadana del deute. A més, al llarg de les diferents assemblees i col·loquis també es va parlar de quina manera les retallades afectaran a la ciutadania en l’actual sistema públic d’ensenyament i de sanitat, els pros i contres de l’actual funcionament polític, el sistema bancari, les escoles bressol i les universitats entre altres.

DESALLOTJAMENTS

La plaça Catalunya de Barcelona ha estat la única d’arreu d’Espanya amb permís oficial de l’Alcalde de la ciutat per ocupar-la durant tres jornades completes.

Xavier Trias va proposar a l’organització oferir l’espai del 12 al 15 amb la condició que passat aquest temps, els ‘indignats’ abandonessin l’espai públic. Així, però, no ha estat a la resta de les ciutats.

Les autoritats policials van desallotjar la matinada del dia 13 les places centrals Madrid, València, Sevilla, Cadis, Saragossa i Palma de Mallorca.

Des d’Acampada Bcn consideren que amb aquesta actitud el govern “ataca el dret de reunió i la llibertat d’expressió” i ho fa, afirmen “perquè saben que proposem alternatives realistes i realitzables al seu model de societat, que presenta com l’únic possible. I tenen por”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram