Ciutadella

L’Ajuntament vol millorar el parc de la Ciutadella. Foto: ACN

El parc de la Ciutadella tindrà més portes per millorar la connexió amb la ciutat. És una de les accions incloses en el Pla director municipal per a l’emblemàtic parc de la ciutat, segons ha avançat El Periódico.

El pla director que ha enllestit el govern municipal té entre els principals objectius “augmentar la permeabilitat del parc” per tal que sigui un espai de molt més fàcil accés per als vianants i els veïns. El pla també preveu reurbanitzar els entorns del parc i construir una passera a la zona de vies de l’Estació de França per millorar la connexió amb el litoral de la ciutat.

L’objectiu és que la Ciutadella sigui un “parc urbà del segle XXI”, destaca el govern municipal. Així doncs, un dels principals reptes del pla director és convertir el recinte en un espai més permeable al teixit urbà, ja que ara el seu perímetre fa l’efecte de mur.

El parc té ara una porta principal i cinc més de secundàries, una d’elles residual. Se’n volen obrir més, amb un nou accés des de l’avinguda Meridiana i una al carrer de Wellington. A més, es preveu reformar el mur del passeig de Circumval·lació i el del carrer de Wellington.

En paral·lel, també es preveu reurbanitzar els entorns: el carrer de Wellington entre la Ciutadella i el parc de l’Estació del Nord; del passeig de Circumval·lació i del passeig de Picasso i l’avinguda del Marquès de l’Argentera. També es contempla la reforma de la vorera del passeig de Pujades; de l’entorn de la Cascada Monumental i fer un carril bici pel passeig de Picasso, entre altres.

Les obres de l’Hivernacle s’acabaran aviat

El consistori també vol rehabilitar les zones del parc amb valor patrimonial i els llocs on hi ha escultures. De fet, ja s’estan rehabilitant les estructures de l’Hivernacle i el Museu Martorell. Es preveu que les obres del que és el museu més antic de la ciutat acabin aquest mes.

Un altre punt que planteja el document és vincular el parc a la ciència i el coneixement aprofitant que a l’entorn hi ha el campus universitari de la Pompeu Fabra o el futur Mercat del Peix, que albergarà diversos centres de recerca per convertir-se en un hub.

El govern municipal també ha començat a millorar els espais verds, amb un pressupost de prop de cinc milions d’euros. Ara bé, la majoria de les accions del pla director, presentat quan falten pocs mesos pel canvi de mandat, s’hauran de tirar endavant el pròxim mandat.