“Convertir el Zoo de Barcelona en un dels millors parcs zoològics del món”. Aquest és, en paraules de Sònia Recasens, tinenta d’alcalde d’Economia i presidenta del Zoo, l’objectiu del Pla Estratègic 2012-2020 que s’està començant a desplegar i que ha d’aconseguir una “gran transformació” de l’equipament.

En aquest sentit, Recasens destaca “l’important esforç per millorar el parc” fet fins ara en àmbits com les instal·lacions, les condicions dels animals i l’experiència dels visitants. Un esforç que s’ha vist recompensat amb el que ha estat el segon millor registre de visitants dels últims 10 anys, amb una mitjana de 2.211 persones per dia.

Pel que fa a la modernització i actualització de les instal·lacions, el pròxim mes de juny començaran les obres d’ampliació de l’espai d’orangutans i les actuacions previstes a la Sabana. A més, el recinte comptarà amb un nou i gran delfinari que estaria acabat el 2017 i que no farà espectacles.

Un projecte, el del delfinari, que han criticat tant l’oposició com els treballadors del Zoo, així com entitats ecologistes, ja que lamenten que es tracta d’una iniciativa que no s’ha consensuat prèviament.

En aquest sentit, oposició i treballadors tampoc veuen amb bons ulls l’externalització del servei de manteniment i jardineria del recinte zoològic.