Les fortes ventades van omplir la platja de residus. Foto: Inés Valverde / ACN

El temporal Glòria, que va afectar el país durant la setmana del 20 de gener, es va fer notar amb força al districte, especialment a la zona de la costa. La platja més afectada va ser la de la Barceloneta, que es va omplir de restes de canyes i arbres caiguts, de fragments de paviment i, sobretot, de residus que el mar va retornar a causa de les fortes ventades. També van patir els efectes de la borrasca les platges de Sant Sebastià i Somorrostro.

Els desperfectes causats pel Glòria van deixar un gran volum de feina per als serveis municipals de neteja, però els treballadors no van estar sols en aquesta tasca. Centenars de voluntaris, tant membres d’entitats i col·lectius com a títol individual, s’hi van afegir per deixar les platges del districte en les millors condicions possibles.

ZONA CATASTRÒFICA
El divendres 24, un cop la situació al districte i al conjunt de la ciutat va tornar a la normalitat, l’alcaldessa Ada Colau va anunciar la seva intenció de demanar a l’Estat la declaració de zona catastròfica per al litoral barceloní. I és que, segons les primeres valoracions de l’Ajuntament, els danys provocats pel temporal es xifren en més de 12 milions d’euros.

Entre les conseqüències més greus, destaca el fet que, de mitjana, les nou platges de la ciutat han perdut un 30% de la sorra. Per compensar aquesta pèrdua, el consistori estima que haurà de fer “una aportació extraordinària de 500.000 metres cúbics” de sorra.

En la mateixa línia, ja el dia 22, el cap del servei de Platges de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), Dani Palacios, va advertir en declaracions a l’ACN que les platges de la zona havien patit les afectacions més importants “dels últims 20 o 30 anys” com a conseqüència de la borrasca Glòria.