Amb l’objectiu de combatre comportaments incívics tant per part dels ciutadans com dels visitants a la ciutat, l’Ajuntament segueix impulsant una campanya pel civisme i de sensibilització que vetlla perquè tothom pugui gaudir de la ciutat.

Aquest seguit d’iniciatives, que ja van començar al juny i s’estendran fins a finals d’octubre, s’intensifiquen quan més gent visita la ciutat, amb l’objectiu de garantir un correcte ús del mobiliari i nivell òptim entre diversió i respecte.

En concret, l’Ajuntament està desenvolupant iniciatives contra el soroll nocturn, mitjançant la campanya Ssssplau. Recorda que els veïns volen descansar, que per tretzena vegada busca reduir el soroll a la sortida de bars i restaurants en hores nocturnes. Aquesta tasca s’està duent a terme a través d’informadors al carrer que demanen silenci als clients d’aquests locals, alhora que regalen piruletes i es guanyen la complicitat de les persones més susceptibles de generar soroll. La campanya es completa amb elements de marxandatge com portatovallons o adhesius, que es col·loquen a fora dels establiments amb risc de perjudicar el descans dels veïns.

La campanya s’ha dut a terme especialment durant els mesos estivals, amb més demanda turística. Amb aquest dispositiu es vol coordinar diferents serveis municipals com la Guàrdia Urbana, els equips de neteja, els bombers i el transport públic. El dispositiu també compta amb la col·laboració dels Mossos d’Esquadra. Els agents de policia posen èmfasi en les zones centrals de la ciutat i actuen en les més turístiques.

La campanya municipal vol també posar l’accent en un seguit de consells referents a temàtiques en concret, com són les platges, les festes populars i la cura del mobiliari urbà. Totes elles recomanacions que ajudaran tant els visitants com els ciutadans a gaudir de la ciutat durant la temporada de bon temps. D’altra banda, i coincidint amb la Mercè, es van regalar polseres amb la campanya Mercè/s pel teu civisme, una iniciativa que convida els barcelonins a respectar l’entorn urbà i a evitar la contaminació acústica a la sortida de locals per no afectar el descans dels veïns.

La lluita contra els llauners

Un dels altres punts clau de la campanya pel civisme que l’Ajuntament ha posat en marxa enguany és la lluita contra la venda ambulant il·legal al carrer, centrant-se sobretot en els llauners.

Amb el lema Mira el que beus. Si compres als llauners no només t’emportes beguda, aquesta campanya té un doble objectiu. Per una banda, conscienciar els ciutadans dels riscos de salut que comporta la venda il·legal de begudes, i per l’altra sensibilitzar els veïns i veïnes dels efectes negatius que té aquesta pràctica per als comerciants de barri i per a la ciutat, ja que la seva imatge es veu afectada.

Entorn de la venda il·legal de llaunes existeixen causes de xarxes ben organitzades que exploten els venedors de carrer.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram