El futur del Sant Pau no se soluciona. Foto: Eli Don/ACN

El gimnàs social Sant Pau ha anunciat avui la seva intenció de denunciar l’Ajuntament després d’haver conegut que el consistori ha aprovat la llicència d’obres que havia demanat la propietat de l’edifici per tal de per una promoció de pisos privats. La família Ensesa i Viñas, propietària de l’edifici, va demanar la llicència el 2019 i ara ha estat aprovada.

La notícia arriba quan queda un mes perquè el Sant Pau s’hagi d’enfrontar a una nova amenaça de desnonament, prevista per al 30 d’abril, ja que les negociacions entre l’Ajuntament i la propietat per tal que el consistori pugui comprar l’edifici segueixen sense donar els seus fruits. Des del Sant Pau asseguren que la propietat ha rebutjat una oferta de 9,5 milions i que actualment demana 14 milions, cosa que el dia d’avui fa inviable qualsevol acord.

En l’escenari actual, els responsables del gimnàs consideren que el consistori està “deixant més de 1.000 persones sense la més mínima protecció”. És per això que demanen que se suspengui la llicència d’obres “fins que es pugui donar una solució habitacional digna” a aquest miler de persones que el gimnàs atén actualment. A banda, segueixen insistint en la importància que el centre es pugui salvar pel paper social que porta a terme i per això remarquen que la solució passa perquè el consistori compri l’edifici. Al mateix temps, exigeixen a l’Ajuntament que sumi a les negociacions el conglomerat d’entitats que han mostrat la seva voluntat de comprar el Sant Pau i tota l’oposició.

Per últim, els responsables del Sant Pau també han fet un requeriment a l’ONU per tal que aquesta institució paralitzi el desnonament del 30 d’abril.