El barri del Raval va celebrar entre el 13 i el 16 de juliol quatre dies intensos de Festa Major. La celebració va arrencar el dia 13 amb la tradicional cercavila de les Societats Corals i dels gegants i capgrossos del barri. Tot seguit va arribar el torn del pregó, que enguany el va pronunciar Fauzia Chati, presidenta de l’Associació de Dones Marroquines de Catalunya.

L’endemà va tenir lloc un dels actes destacats de la festa d’enguany, la celebració del comiat de l’antic edifici de l’Escola Massana. Després de 82 anys, el centre deixa l’històric edifici de l’Antic Hospital de la Santa Creu per traslladar-se a la plaça Gardunya. Al llarg del dia hi va haver concerts, un dinar popular i activitats artístiques. Enguany, precisament, els alumnes de l’escola van ser els encarregats de dissenyar el cartell i la imatge de la Festa Major.

Com cada any, la Festa Major va tenir en les festes dels carrers del barri un dels seus punts principals, on es van celebrar, entre altres, diferents àpats populars, concerts, trobades de cultures i jornades de comerç. Alguns dels altres actes més destacats van ser el Correfoc de dissabte a la nit, la jornada castellera o la cercavila de Festa Major.

PLA DE BARRIS
En el marc de la Festa Major, dissabte 15 la plaça Salvador Seguí va acollir la presentació del Pla de Barris del Raval, que té per objectiu, segons el Districte, “lluitar contra la gentrificació i impulsar el dret dels veïns a viure al barri en condicions dignes i assequibles”.