La Rambla del Raval. S. Arroyo

La reforma de la plaça del Pedró –que començarà aquest mes– inciarà el catàleg d’actuacions que d’aquí als propers 8 anys es faran al Raval Sud amb l’objectiu de fer-li un rentat de cara. Els seus carrers, on circulen cada any prop de 21 milions de persones, evidencien l’empremta que ha deixat el pas del temps: les façanes, el mobiliari urbà i les voreres han estat testimoni de la seva degradació.

En total es destinaran prop de 15 milions d’euros de la Llei de Barris per a realitzar fins a 34 actuacions dividides en cinc eixos de treball: espai públic, equipament comunitari, habitatge, medi ambient, i dinamització social i econòmica. Tot plegat, per a crear espais verds i rehabilitar edificis. A tall d’exemple, la plaça del Pedró guanyarà espai per a vianants amb una nova superfície uniforme que eliminarà un dels carrers adjacents. També es dotaran els carrers més deteriorats amb nous punts d’il·luminació, portes automàtiques i ascensors, com són el de l’Est, Guàrdia, Lleialtat, Riereta i Arc de Teatre. La zona delimitada per a la intervenció són les vies entre el car­rer Hospital i Drassanes (de nord a sud) i des de la Rambla a l’avinguda Paral·lel a (d’est a oest).

SANT PAU DEL CAMP

Un edifici del carrer Arc de Teatre. S. Arroyo

L’actuació de més envergadura correspon a la remodelació dels jardins de Sant Pau del Camp, on es destinaran prop de 3,2 milions a resoldre la degradació del parc.

L’objectiu de l’Ajuntament es convertir-lo en un parc de referència al Raval Sud, tot recuperant el valor simbòlic de quan va ser construït. El parc es va inaugurar al 1992 coincidint amb les actuacions del pla especial de reforma interior (PERI) del Raval. L’objectiu, llavors, era integrar-lo al costat de l’església de Sant Pau del Camp, que a dia d’avui és un dels edificis romànics més ben conservats de la ciutat.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram