Els serveis sanitaris intervenen sovint al barri. Foto: Twitter (@illarobador)

Els veïns del Raval han dit prou. Des de fa setmanes han alçat la veu per denunciar la venda descontrolada de droga en diferents punts del seu barri. Des del número 22 del carrer d’en Roig, un dels punts on asseguren que es ven droga, han fet diverses cassolades de protesta per reclamar solucions per a una situació que altera la seva quotidianitat. I és que, a banda del tràfic de drogues, els veïns denuncien baralles entre presumptes traficants, gent injectant-se heroïna, brutícia, xeringues a terra i amenaces i insults.

El col·lectiu que lidera les protestes és Acció Raval, que denuncia que al barri hi ha una vintena de punts on es trafica amb droga. Fins i tot ha elaborat un mapa amb els punts més conflictius, entre els quals hi ha els carrers d’en Roig, la Riereta, de la Reina Amàlia, el de Picalquers, el de les Carretes o al de Vista Alegre. Un dels integrants de l’entitat, Juan Martín Muñoz, explica a Betevé que els veïns estan “desemparats” i “tenen por”, però lamenta que la policia els diu “que no poden fer-hi res perquè això depèn d’un jutge”. “Només ens queda pressionar per fer el problema visible”, afegeix resignat.

Un dels problemes, alerten els veïns, és que els pisos des d’on es ven la droga estan ocupats i són propietat d’entitats bancàries. Com que els bancs no denuncien l’ocupació, els Mossos d’Esquadra no poden desallotjar-los, ja que primer un jutge ho ha d’aprovar. En els casos que sí que hi ha hagut batudes policials i desallotjaments, els presumptes traficants han reocupat els pisos al cap d’uns dies. Aquesta situació està provocant, tal com ha informat el diari Ara, que els veïns hagin decidit passar a l’acció i ja es preparin per precintar ells mateixos els pisos que quedin buits després de les batudes policials.

LA REGIDORA PIN S’EXPLICA
Per la seva banda, la regidora Gala Pin ha explicat a Betevé que des del Districte es comparteix “la preocupació dels veïns” i ha afegit que estan en contacte amb els propietaris dels pisos per tal que “denunciïn l’ocupació” i col·loquin els pisos al mercat de lloguer o ela cedeixin a la borsa de lloguer social. Pin també va recordar que els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana treballen coordinats per acabar amb aquesta situació.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram