La protesta s’ha fet a davant de la seu comercial d’Endesa. Foto: Blanca Blay / ACN

Veïns, comerciants i entitats del Raval han denunciat avui davant la seu comercial d’Endesa els talls de llum que pateixen des de fa mesos.

“La impotència ens porta a denunciar la situació”, han afirmat els veïns concentrats en un manifest llegit per Hajat Hoummi, veïna del barri. “Ens consten zones importants del Raval i finques senceres que han patit dies i hores senceres sense llum”, ha afegit Flora Muñoz, de la xarxa veïnal del barri.

Els afectats exigeixen que se’ls indemnitzi amb bonificacions a les factures i que també es compensi els comerciants. A més, demanen a Endesa que actualitzi la xarxa, que està “obsoleta”, i reclamen la implicació de les administracions. Insten l’Ajuntament a portar els talls de llum a la fiscalia i demanen a la Generalitat que es reforcin les ajudes. Cal recordar que la Barceloneta també ha patit talls de llum durant les últimes setmanes, cosa que ha provocat que el veïnat també s’hagi mobilitzat.

“INTOLERABLE”
Justament avui el regidor Jordi Rabassa s’ha reunit amb Endesa per parlar del problema. Rabassa, que considera que els talls de llum “són intolerables”, ha lamentat que de la reunió n’han sortit “poques concrecions”. El Districte i l’empresa han acordat la creació d’una taula tècnica, mantenir la comunicació i que Endesa comparteixi les seves decisions amb els tècnics municipals. Tot i que hi ha hagut “poca concreció”, en paraules del mateix Rabassa, des del Districte també s’ha demanat a l’empresa actuacions a curt i mitjà termini, com ara la monitorització en temps real de l’estat de la xarxa i solucions urgents als problemes puntuals. “Tenim un problema molt greu i Endesa ha de passar de les paraules als fets”, conclou Rabassa.