Rastre de consum de drogues al carrer. Foto: Twitter (@IllaRPR)

“La macroredada va actuar contra una estructura mafiosa però van quedar altres màfies que competien amb aquella i que segueixen aprofitant els pisos buits que provoca l’especulació immobiliària”. Aquest és un fragment del comunicat de denúncia que fa pocs dies van publicar diferents entitats del Raval, com ara Acció Raval, Riereta 3 o Stop Desnonaments Raval per denunciar que els problemes relacionats amb el narcotràfic no s’han, ni de bon tros, acabat.

Aquestes entitats, que sempre insisteixen que el problema del narcotràfic té una vinculació directa amb l’especulació immobiliària, lamenten que els problemes relacionats amb la droga estan “enquistats” perquè “no es busca una solució per a l’enorme quantitat d’habitatges i locals desocupats i gairebé abandonats, la majoria en fons d’inversió”. Per tot plegat, demanen que es desarticulin els punts de venda de droga i que se sancionin als propietaris d’habitatges que “donen recer a aquestes màfies i a les seves noves pràctiques de tràfic de drogues”.

CONSUM AL CARRER
A banda de les queixes d’aquestes entitats, l’Associació de Veïns de l’illa Robador ha denunciat recentment que, d’ençà del tancament de força narcopisos, el consum de droga s’ha traslladat al carrer. Des de l’entitat, que té un missatge diferenciat del que tenen entitats com Acció Raval, denuncien que a la darrera reunió de seguiment del pla de xoc contra aquesta problemàtica “se’ns va dir que tot està millor i que el fenomen dels narcopisos és residual, però després al carrer es veuen moltes xeringues”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram