Recreació de la façana del Woody Allen Center. Foto: Twitter

Woody Allen podria tenir el primer museu dedicat a la seva obra artística lluny de la seva natal Nova York. I és que el grup Mediapro aspira a obrir a Barcelona, concretament a Ciutat Vella, el primer centre d’aquestes característiques sobre el mític cineasta novaiorquès.

Així ho ha explicat recentment a TV3 el màxim responsable de la productora, Jaume Roures, amic personal del cineasta, i a qui ha produït tres pel·lícules, la primera de les quals rodada el 2007 a la ciutat: Vicky Cristina Barcelona.

La possible seu del projecte seria l’edifici conegut com el Borsí, a la plaça de la Verònica, al barri Gòtic, antiga Escola d’Arts i Oficis. L’edifici és propietat de la Generalitat, la qual convocarà un concurs públic per donar-li un nou ús després que l’any 2009 el seu deteriorament va obligar a aturar les classes de l’Escola Superior de Disseny i d’Art Llotja. Si el resultat fos favorable al projecte de Mediapro, el museu podria ser una realitat en dos anys, ja que abans s’hauria de rehabilitar l’edifici.

De tirar endavant, el Woody Allen Center de Barcelona aspira a ser un centre de referència on descobrir les claus del treball del cineasta, recorrent la seva filmografia, i centrant-se en temes recurrents com l’amor, l’humor, el sexe, la mort o la religió, transformats en un itinerari museogràfic de tres plantes i uns 2.000 metres quadrats.

Segons Roures, Allen no només ha donat el vistiplau a la idea, sinó que ja estaria buscant material per proveir el centre.