El Port de Barcelona ha presentat recentment el seu nou projecte per al Museu Hermitage, situat a la zona de la Barceloneta que forma part dels límits de l’Autoritat Portuària de Barcelona (APB), que lidera el prestigiós arquitecte japonès Toyo Ito.

Ito va rebre l’encàrrec dels promotors d’aquest museu internacional l’estiu passat per mirar d’accelerar un projecte que acumula retards d’ençà que es presentés el juny del 2016. De totes maneres, l’Hermitage encara ha de passar el seu gran obstacle perquè algun dia pugui ser una realitat: l’aprovació de l’Ajuntament. Això sembla que no serà fàcil, ja que l’actual govern municipal sempre s’ha mostrat molt escèptic amb aquest projecte.

A banda, cal recordar que l’Hermitage provoca divisió entre les entitats veïnals de la Barceloneta. L’Associació de Veïns de la Barceloneta hi dona suport perquè creu que és un projecte cultural bo per al barri, mentre que l’Associació de Veïns de l’Òstia s’hi oposa perquè diuen que farà créixer la massificació turística.