La Rambla de Barcelona serà un eix de referència per a tots els ciutadans

“La Rambla és el cor de la ciutat, no tindria perdó que deixéssim que caigués en una degradació”,ha assegurat l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, que juntament amb la regidora del districte,Mercè Homs, ha presentat el Pla Cor, el projecte d’intervenció integral de la Rambla que té com a objectiu recuperar aquest important eix per als veïns i per als barcelonins.

EL PLA

El projecte, que té una previsió pressupostària de deu milions d’euros per invertir en el període 2012-2018, s’implementarà accions concretes que giraran entorn de sis eixos: la mobilitat de la Rambla, la potenciació de l’espai com a eix d’intercanvi social pacífic i inclusiu, el foment de les activitats de qualitat, la seva simplificació morfològica, el seu rellançament com a espai cultural,i la potenciació de la mediació en la seva gestió. Pel que fa a la mobilitat, Homs ha avançat que un objectiu principal és donar prioritat als vianants i restringir al màxim el trànsit a la Rambla. Tot i així, es pretén mantenir el transport públic, l’accés per a càrrega i descàrrega. “Ciutat Vella és un districte complicat, hi hemde posar el cor. Tenim ganes que la Rambla bategui de nou”, ha dit Homs. Les actuacions no seran envà sinó que partiran dels estudis que ha fet, des del 2009, la

Taula Tècnica Interdepartamental de la Rambla. Actualment, el pla es troba en la tercera fase, la d’implementació de mesures sobre cadascun dels objectius. “Et pots passar la vida fent estudis, però el que cal fer és passar a l’acció i fer-ho d’una manera participativa”, ha dit Trias, que ha demanat la col·laboració dels grups municipals, dels veïns, de les entitats i dels comerciants de la zona. “És important que s’entengui que aquest no és un projecte de CiU per a la Rambla, sinó un projecte que fem entre tots, perquè ens juguem el prestigi del carrer més important de la nostra ciutat”, ha afegit.

PARTICIPACIÓ VEÏNAL

S’ha creat un òrgan, anomenat Rambla Viva, està format per un grup de vint persones, entre membres d’entitats i col·lectius territorials, que actuarà com a motor i òrgan veïnal de seguiment del pla. Dins aquest col·lectiu té un paper destacat l’Associació d’Amics, Veïns i Comerciants de la Rambla, tot i que es preveu la participació puntual d’altres col·lectius.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram