pessebre interactiu

El pessebre serà un mapatge interactiu que es projectarà sobre la façana de l’Ajuntament. Foto: Ajuntament

Com serà el pessebre artístic de la plaça Sant Jaume ja no és una incògnita. Aquest any serà en format digital i tindrà com a principal novetat que serà interactiu. Es podrà veure a partir del divendres 16 i fins al 5 de gener, sempre a partir de les 17.30 hores. El projecte conté quatre escenes i s’anirà entrant i sortint a cadascun dels diferents ‘universos’: la ciutat de Nadal, les figures del pessebre, la gastronomia nadalenca i una darrera que serà el Tió o els Reis d’Orient, segons les dates.

Interactiu

En cadascuna d’aquestes escenes el ciutadà podrà interactuar a través de la web app, per exemple, enviant una carta als Reis amb el seu nom o triant quin personatge del pessebre són i posar-hi el seu nom.

Segons ha explicat Neith Sentis, de l’estudi Onionlab -que ha desenvolupat la proposta-, els participants no podran posar-hi qualsevol paraula sinó que haurà de ser un nom reconegut en un llistat de l’INE. D’aquesta manera, s’evitarà que puguin lluir a la façana de l’Ajuntament missatges “malsonants” o paraules que, en realitat, no són noms.