L’edifici de la nova seu de l’Hermitage que ha d’acollir la Barceloneta es començarà a construir aquest any, segons ha avançat El Periódico. La seu barcelonina d’aquest cèlebre museu de Sant Petersburg, que té una gran col·lecció d’art de principis del segle XX, s’ubicarà a la Nova Bocana, a tocar de l’Hotel W, on s’ubicarà el port esportiu de luxe Marina Vela.

Els detalls del projecte es coneixeran demà en boca del físic Jorge Wagensberg, que serà el director científic i artístic d’un museu que vol convertir-se en un referent de la innovació amb una museografia d’última generació. Tal com ha explicat a El Periódico un portaveu de l’empresa inversora Cultural Development Barcelona, de capital totalment privat, el museu es caracteritzarà per la seva aposta innovadora i per la voluntat de cooperar amb la resta d’equipaments culturals de la ciutat.

Així doncs, finalment l’opció escollida pels inversors ha estat la de construir un edifici nou després de descartar les opcions d’ubicar la seu a la Facultat de Nàutica, al Pla de Palau o a l’edifici de la Duana, a davant de les Drassanes Reials del Raval.