El Museu Marítim serà un nou punt de referència per als amants de l’art. Foto: Nazaret Romero / ACN

El Museu Marítim tindrà grans exposicions artístiques a partir d’aquesta primavera amb l’objectiu d’atraure un nombre important de visitants. El tret de sortida d’aquesta nova etapa tindrà lloc a la Sala Gran de les Drassanes i el protagonista serà l’artista neerlandès M.C. Esche amb una mostra entre abril i maig, a la qual seguiran en els pròxims dos anys una dedicada a Marc Chagall i l’altra a l’impressionista Claude Monet.

Les exposicions formen part d’un acord entre el museu i l’empresa promotora d’exposicions Arthemisia i ha estat impulsat pel regidor de Turisme i Indústries Creatives, Xavier Marcé, i de Jaume Collboni, primer tinent d’alcalde de i vicepresident de la Diputació de Barcelona, l’ens titular del recinte de Drassanes que acull el Museu Marítim.

En declaracions a l’ACN, Collboni ha explicat que l’acord “situa Barcelona en el circuit internacional de grans exposicions”, i alhora permetrà complementar l’oferta cultural i turística del centre. Per al tinent d’alcalde, això contribuirà a la dinamització d’una zona, “molt castigada” per la crisi, a partir dels canvis que es volen fer en el model de turisme de la ciutat. “La ubicació de les exposicions en un espai singular com el Museu Marítim aportarà un flux de visitants, turistes però també locals, que de ben segur que generarà noves dinàmiques en aquesta part de Ciutat Vella”, conclou Collboni.