Imatge de l’obra que va desencadenar la polèmica. Foto: MACBA

La decisió de la direcció del MACBA de fa dues setmanes de cancel·lar l’exposició ‘La Bèstia i el Sobirà’, on s’exhibia una escultura dels artistes Ines Doujak i Johan Barker en la que apareix l’activista Domitila Barrios i un personatge identificat com el rei Juan Carlos I aparentment sodomitzat, ha acabat amb una dimissió i dos cessaments.

Després de la tensió que es va desencadenar durant els dies posteriors a la censura de l’exposició, el director del MACBA, Bartomeu Marí, va dimitir finalment fa una setmana. Abans, però, Marí va cessar de forma immediata al conservador en cap del museu, Valentín Roma, i el director de programes públics, Paul B. Preciado. Roma i Preciado també són els comissaris de l’exposició ‘La Bèstia i el Sobirà’, que finalment va ser inaugurada dissabte passat.

Per contra, qui ha estat ratificat en el càrrec és el gerent del museu, Joan Abellà, per, segons va anunciar el regidor de Cultura de l’Ajuntament, Jaume Ciurana, “garantir el funcionament ordinari del museu” durant el procés de recerca d’un nou director, que es farà a través d’un concurs públic d’àmbit internacional.

Fins que aquest procés de selecció no acabi -pot durar aproximadament uns tres o quatre mesos- Marí continuarà dirigint el museu.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram