El Plensa “més íntim i conceptual”. Així és com ha definit el director del Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA), Ferran Barenblit, l’exposició que el museu acull sobre l’artista Jaume Plensa des del passat 1 de desembre i fins al pròxim 22 d’octubre.

La mostra és tot un esdeveniment, ja que repassa 40 anys de trajectòria d’aquest gran artista internacional i, al mateix temps, suposa trencar una xifra que costa d’entendre: feia 22 anys que Barcelona no li dedicava una exposició a Plensa.

Durant la presentació de la mostra, Barenblit i Plensa van explicar que l’exposició és el més semblant a fer una vista a l’estudi de l’artista. El recorregut mostra la cara menys coneguda de l’artista i comença amb un interrogant i una escultura aèria inspirada en el cel de París, que té com a objectiu que el públic miri cap amunt.

A la mostra, que té una part a l’exterior del museu, hi ha obres dels anys 80, entre les quals destaca ‘Prière’, una mostra de ferro colat que evoca un poema de Charles Baudelaire.