Els fets han passat a davant del gimnàs. Foto: Blanca Blay / ACN

Els responsables del Gimnàs Social Sant Pau han denunciat que tres joves “amb estètica neonazi” han intentat cremar viu aquest matí a una persona sensellar que dormia a la porta del gimnàs i que estava esperant per fer servir el servei de dutxa.

Des del Sant Pau han afegit que un treballador del gimnàs se n’ha adonat i ha pogut aturar els presumptes agressors. En un vídeo difós per la CUP Ciutat Vella, la víctima ha explicat que li havien tirat gasolina.

Tot plegat ha provocat que el Sant Pau, que ha acompanyat la víctima a presentar una denúncia, alertés la Guàrdia Urbana, que de moment no ha pogut trobar els tres joves. El cos està recollint informació per enviar al jutge i els Mossos d’Esquadra també han començat a investigar els fets.

Per la seva banda, el regidor de Drets de Ciutadania, Marc Serra, s’ha desplaçat fins al lloc dels fets. “El que ha passat aquest matí és una temptativa d’assassinat”, ha denunciat Serra, que ha assegurat que es tracta d’una agressió “covarda i aporòfoba”. Serra ha agraït en nom del consistori la intervenció del vigilant de seguretat del Sant Pau i ha explicat que des de l’Oficina per la No Discriminació de l’Ajuntament estan en contacte amb els cossos policials i estan preparant una comunicació a la Fiscalia de Delictes d’Odi. Per últim, ha volgut deixar clar que el consistori arribarà “fins al final” per identificar els presumptes agressors.