Un treballador del gimnàs plegant roba. Foto: Eli Don / ACN

Queden molt pocs dies perquè s’executi el desallotjament del Gimnàs Social Sant Pau, previst per al 30 d’abril. Després que el 20 de gener el gimnàs ja se salvés in extremis, ara afronta una altra situació molt delicada. “Tenim clar que mirarem d’evitar el desnonament”, afirma el seu director, Ernest Morera.

Pel que fa a les possibles accions per evitar el desnonament, Morera no concreta gaire. Cal recordar que a l’octubre el Sant Pau va organitzar una cadena humana fins a l’Ajuntament per reclamar que el consistori garantís el seu futur. Pocs dies després també es va celebrar, al terrat del mateix gimnàs, un concert reivindicatiu.

Les negociacions entre l’Ajuntament i la propietat fa temps que estan encallades. El consistori ofereix 9,5 milions d’euros per comprar l’edifici, mentre que la propietat en vol 14. Des del consistori diuen que no augmentaran l’oferta, i expliquen que es va plantejar l’opció de comprar només els baixos, on hi ha el gimnàs, però que els propietaris ho van descartar.