Imatge d’un dels clubs cannàbics precintats. Foto: Districte

La proliferació dels clubs cannàbics al conjunt del districte havia estat una constant en els darrers anys. Ara, tal com ha informat el Districte, ha quedat clar que molts d’aquests establiments no respectaven el marc legal. I és que en els darrers tres anys el pla d’inspecció municipal ha permès tancar un total de 46 clubs cannàbics que no tenien llicència.

A principis de juliol tècnics municipals van precintar un club al número 65 del carrer Ferlandina. Els propietaris del local ja havien estat advertits per tal que aturessin la seva activitat però no en van fer cas. Això va provocar que finalment l’Ajuntament tanqués el negoci.

Aquest club cannàbic del carrer Ferlandina ha estat l’últim dels 46 que el govern municipal ha tancat. Des del Districte expliquen que aquests 46 locals basaven el seu negoci, principalment, en la captació de turistes. També provocaven, afegeixen des del Districte, molèsties als veïns.

A banda d’aquests 46 locals que el Districte ja ha aconseguit tancar, n’hi ha set més que estan en procés de ser precintats i vuit als quals se’ls està fent un seguiment però que ja no estan actius. Això fa que el total de clubs inspeccionats des del 2015 hagin estat 61, juntament amb els 34 que tenen llicència i que també se’ls ha fet un seguiment.

13 CAPTADORS DETINGUTS
D’altra banda, una operació conjunta dels Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana contra el tràfic de drogues va permetre el passat 12 de juliol detenir un total de 13 captadors de quatre clubs cannàbics. La seva tasca era captar clients, principalment turistes, per dur-los al club perquè compressin marihuana per al seu consum. Cal recordar que aquests clubs, segons la normativa actual, han de ser sense ànim de lucre, amb garanties per a la salut i els consumidors han de ser associats.