Durant la festa es faran visites guiades a l’antic Dispensari Antituberculós. Foto: COAC

Ciutat Vella acollirà el 8 d’abril la tercera de les festes que el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya organitza als districtes amb l’objectiu d’apropar l’arquitectura a la ciutadania. Tot aprofitant el Dia Mundial de la Salut, la festa Revivim el Dispensari Antituberculós vol reivindicar el valor històric d’aquest espai i el vincle entre arquitectura i salut.

Les activitats començaran a les 11 amb la benvinguda de Sandra Bestraten, presidenta del COAC. A un quart de dotze els arquitectes Meritxell Inaraja i Fidel Vázquez exposaran el Projecte de Rehabilitació de la Unió Cooperadors Gavà. En paral·lel, des de les 11 i fins a les 14 h hi haurà visites guiades a l’edifici, a càrrec d’El Globus Vermell durant les quals s’abordarà el repte dels nous usos de l’espai un cop el CAP Raval Nord es traslladi a la capella de la Misericòrdia. L’objectiu, conèixer a fons l’edifici i endinsar-se en els valors de l’arquitectura moderna a través d’un taller de dibuix arquitectònic.

10 Festes d’Arquitectura

El cicle ’10 Festes d’Arquitectura’ és una evolució de l’antiga Setmana de l’Arquitectura. Amb el canvi es manté l’objectiu de l’esdeveniment i s’amplia la durada, que passa de deu dies a deu setmanes. Durant aquest temps cada districte acollirà un esdeveniment que posarà en valor un espai o un edifici concret, sempre amb el fil conductor dels Dies Mundials.

Aquestes són les cites vinents:

  • 15 d’abril. Cuidem el Patrimoni. Dia Internacional dels Monuments i Llocs Històrics. Sant Andreu.
  • 22 d’abril. Construïm la ciutat inclusiva. Dia Mundial de la Creativitat i la Innovació. Les Corts.
  • 30 d’abril. Recorrem el Patrimoni Industrial. Dia Mundial de la Dansa. Sant Martí.
  • 6 de maig. La Festa del Silenci. Dia Mundial del Silenci. Gràcia.
  • 13 de maig. Recuperem el Passeig de la Zona Franca. Dia Mundial del Comerç de Proximitat. Sants-Montjuïc.
  • 20 de maig. Obrim les portes. Dia Internacional dels Horticultors. Sarrià Sant Gervasi.
  • 10 de juny. Descobrim el recinte de l’Escola Industrial. Dia Internacional del Ceramista. Eixample.