La plaça Reial, destí de molts turistes. Foto: Sebastian Schreiber

El Convent de Sant Agustí acull els dies 14 i 15 d’octubre el festival VILAMON, una trobada on experts europeus i de l’àmbit mediterrani tractaran de buscar solucions als efectes causats pel turisme urbà de masses.

Aquest festival de turisme responsable té com a objectiu sensibilitzar la ciutadania sobre la necessitat de viatjar amb responsabilitat i reflexionar sobre els diversos conceptes de viatge, a través de l’organització de conferències, debats i activitats culturals. En aquesta línia, aposta per transformar la manera de viatjar de la gent i com s’entenen els viatges a través de fer participar persones de totes les edats en tallers, taules rodones, conferències i activitats culturals.

En paral·lel, el festival també vol posar al damunt de la taula com els fenòmens de la immigració i dels viatgers, que generen un moviment global, poden empènyer la ciutadania a actuar en l’àmbit polític, social, cultural, econòmic, així com a explorar aquests dos moviments tan transcendentals com a fenomen global de la societat moderna.

El festival també organitza activitats com el Fòrum Social, un taller sobre ciutat i turisme amb la participació d’agents socials i la Fira VILAMON, que mostrarà les alternatives d’oci i turístiques amb valors de respecte al medi ambient, la diversitat humana, les cultures i economies locals.