L’AVV del Casc Antic vol aturar la construcció de l’hotel. Foto: AVV Casc Antic

La construcció del futur hotel del carrer Rec Comtal, en un solar situat als números 17 i 19 i que projecta Nuñez i Navarro, tirarà endavant si no hi ha cap gir brusc en el projecte. Aquesta és la conclusió que es pot desprendre de la comissió extraordinària d’Hàbitat Urbà celebrada a finals d’abril a instància d’ICV-EUiA, el PSC i UpB per debatre com aturar l’hotel, en la qual el regidor d’Hàbitat Urbà de l’Ajuntament, Antoni Vives, va assegurar que aturar el projecte costaria 23 milions d’euros al consistori.

Segons va avançar El Punt Avui, Vives va explicar que en el cas d’aturar el projecte, l’Ajuntament hauria de pagar tretze milions per comprar la finca i deu milions més d’indemnització a la constructora Nuñez i Navarro. El regidor i tinent d’alcalde es va mostrar molt crític amb les tres formacions promotores de la comissió, ja que el projecte es va aprovar en l’anterior mandat, i les va acusar de practicar el “filibusterisme”. Segons va explicar l’ecosocialista Janet Sanz, ara defensen l’aturada del projecte “perquè la situació ha canviat radicalment i ara hi ha una pressió turística que afecta la cohesió i la convivència”.

PROTESTA VEÏNAL
Tot i que després de la comissió sembla clar que l’hotel, de 99 habitacions i set plantes, tirarà endavant, l’Associació de Veïns del Casc Antic està decidida a plantar cara. Uns dies abans de la comissió municipal, un grup de veïns van ocupar de manera simbòlica el solar per exigir l’aturada immediata del projecte de construcció de l’hotel. Un cop van trencar la cadena de l’entrada del solar, hi van col·locar una pancarta que diu ‘Aquí volem espai verd i habitatge social. No a l’hotel. Ni Nuñez ni Navarro”.

El passat vuit de maig, aprofitant el primer debat amb els alcaldables al Casino de l’Aliança del Poblenou, un grup de veïns van organitzar una nova protesta per insistir en l’aturada del projecte.