Recerc Ciutadella

Foto familiar després de l’acte celebrat avui. Foto: Ajuntament

Les obres del futur complex de recerca que s’ubicarà a l’antic Mercat del Peix, a la Ciutadella, han donat el tret de sortida aquest dijous. El nou centre, impulsat per la Generalitat, l’Ajuntament i la Universitat Pompeu Fabra (UPF), es destinarà a la investigació pel benestar planetari i es preveu que estigui operatiu l’any 2026.

El complex tindrà 46.000 metres quadrats i acollirà prop de 1.200 investigadors i tres edificis: un del Barcelona Institute of Techhnology (BIST), un la UPF i un de l’Institut de Biologia Evolutiva (IBE). El projecte, que també compta amb la col·laboració del govern espanyol i diversos centres de recerca com el BIST o el CSIC, necessitarà una inversió de 104 milions d’euros.

L’acte d’aquest dijous ha començat amb la signatura del protocol institucional per a l’impuls de l’estratègia ‘Ciutadella del Coneixement’, un pla de l’Ajuntament que busca convertir el parc de la Ciutadella i els seus entorns “en un node de coneixement, divulgació, recerca i innovació punter a Europa”. Deu institucions han signat el document, entre elles: la Generalitat, l’Ajuntament, el govern espanyol, la UPF, el CSIC i el BIST.

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha assegurat que l’inici de les obres “reafirmen el potencial i excel·lència de Catalunya en l’àmbit de la recerca científica”. Per la seva banda, l’alcaldessa Ada Colau ha afirmat que el projecte forma part d’una estratègia que vol consolidar Barcelona “com a capital indiscutible” de ciència i de recerca a Espanya i al sud d’Europa. Per la seva banda, el primer tinent d’alcaldia del consistori, Jaume Collboni, ha remarcat que “avui es fa un pas important per la Barcelona que estem construint: pròspera, amb oportunitats per a tothom i compromesa amb els reptes planetaris”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram