El Casc Antic, format pels barris de Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera, viu la seva Festa Major des del passat 21 de juny. Fins al pròxim 2 de juliol els veïns podran gaudir d’un programa farcit d’activitats.

El tret de sortida es va fer el passat dia 21 amb una gran cercavila, que va tenir quatre punts de sortida. La música, la percussió i els gegants van ser els protagonistes d’una cercavila que va acabar confluint al Centre Cívic del Convent de Sant Agustí, on es va donar pas a la lectura del pregó.

Aquest any l’encarregat de pronunciar-lo va ser Alfons Solà, que és la sisena generació de propietaris de la drogueria Solà, situada al carrer Mestres Casals i Martorell. Des de fa gairebé 50 anys Solà, que també s’ha implicat en accions veïnals per defensar els interessos del barri, és al capdavant del negoci. En declaracions a Línia Ciutat Vella, Solà afirma, tirant d’ironia, que “em van enganyar”. “La veritat és que fa molts anys que tenim el negoci al barri i em va fer il·lusió que m’ho proposessin”.

D’altra banda, durant el primer cap de setmana es van celebrar molts més actes, com ara la 26a Mostra Internacional de Films Dones de Barcelona, tallers infantils, teatre, concerts de corals i especialment, la revetlla de Sant Joan. El passeig Lluís Companys, concretament als peus de l’Arc de Triomf, va acollir un sopar popular i un concert en una nit on les fogueres van ser les protagonistes.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram