Les entitats comercials es queixen dels problemes de mobilitat al centre per culpa de les obres. Foto: Laura Fíguls/ACN

Diverses entitats i associacions comercials de Ciutat Vella denuncien en un comunicat conjunt la “mala gestió” i la “deixadesa de funcions” en la gestió del districte. Denuncien que el servei de neteja ha empitjorat en els darrers dos anys i que hi ha gent que actua “amb total impunitat” contra residents, turistes i comerços.

Els signants diuen que continua creixent el tràfic d’estupefaents, els pisos de narcotraficants i el consum de drogues al carrer. També diuen que la indigència s’ha cronificat a la ciutat i que és un problema especialment greu a Ciutat Vella.

En paral·lel, les restriccions de mobilitat a conseqüència de les obres continuades i la “criminalització” de les terrasses a l’aire lliure són també objecte de queixa.

Les organitzacions que signen el manifest exigeixen una reunió urgent amb Barcelona En Comú i el PSC per elaborar conjuntament un pla estratègic per a Ciutat Vella. Entre els signants hi ha ACIB-Barceloneta, Born: Artesans, comerciants, emprenedors i veïns, Amics de la Rambla, Pelai Eix Comercial, Amics i Comerciants de la plaça Reial i Porxos del Port.