L’hotel Le Meridien és un dels 50 que les entitats creuen que hauria de fer assistència sanitària. Foto: Arxiu

La plataforma CAP Raval Nord Digne i la Xarxa de Suport Mutu del Raval han instat una cinquantena d’hotels del barri a convertir-se en “hospitals de salut” per tal que s’hi puguin atendre “malalts lleus de coronavirus” i, al mateix temps, “protegir els col·lectius més vulnerables i frenar els contagis”.

Des d’aquestes dues entitats defensen que “la salut ha de prevaldre per sobre dels interessos privats, especialment en una situació de pandèmia com l’actual”. És per això que demanen que s’activin de forma urgent “tots els mecanismes per garantir les condicions que demanen els professionals de la sanitat”. Els càlculs que fan és que hi ha un total de 8.677 places hoteleres que es podrien fer servir.

En el comunicat fet públic CAP Raval Nord Digne i la Xarxa de Suport Mutu del Raval admeten que són conscients que el Gremi d’Hotels i la Confederació Empresarial d’Hostaleria i Restauració de Catalunya han començat a posar a disposició del Departament de Salut alguns hotels. Tot i això, afegeixen que “no és suficient a causa de la gravetat de la situació”. “Al Raval, en especial, es va amb molt de retard i cal que tots treballem en la mateixa direcció per frenar la propagació del coronavirus”, afegeixen.