Els imputats per presumptes irregularitats en la concessió de llicències d’apartaments turístics al districte, un cas que es remunta a una investigació interna de l’Ajuntament durant el mandat 2003-2007, van declarar entre dilluns i dimecres davant la jutgessa que dirigeix el cas.

Un dels acusats és l’excap dels serveis tècnics de Ciutat Vella, Heliodoro Lozano, que, segons ha informat BTV, es va desvincular davant la jutgessa de les noves falsificacions que se li atribueixen i va defensar que la seva imputació es deu a un error. Lozano, que va ser imputat per acceptar presumptament suborns a canvi de facilitar els expedients de legalització de pisos turístics, va al·legar que quan es van tramitar els expedients ja havia estat traslladat a Nou Barris.

L’altre acusat en declarar va ser l’enginyer Joan Quílez, imputat per les mateixes irregularitats i que el 2010 va admetre haver pagat suborns a Lozano. De fet, Quílez és el fil que va guiar la trama al començament de la investigació.

Durant el període 2003-2007, l’activitat de tots tipus de negocis es va disparar al districte pel creixement del turisme i per l’absència de normativa. Just abans que aquesta s’apliqués, es van presentar 675 sol·licitud de llicència i 661 duien la firma de Quílez.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram