Democratitzar la cultura. Aquest és l’objectiu del programa Apropa cultura, que ofereix visites i activitats a persones en situació de risc d’exclusió social i que ara es consolida i creix amb la incorporació de sis museus de la ciutat a l’oferta de música i teatre ja existent.

El Macba és un dels museus que se suma a la iniciativa i ofereix visites comentades a un grup de persones amb discapacitat intel·lectual dels Tallers Bellvitge. Les visites són dinàmiques i la interacció entre l’educador i els participants hi té un paper clau per estendre la cultura a tots els àmbits de la societat.

SIS MUSEUS COMPROMESOS

El programa Apropa Cultura va néixer l’any 2006 a l’Auditori per facilitar l’accés a les persones en situació de discriminació a la programació musical a un preu màxim de 3 euros. Des d’aleshores, 39 equipaments culturals s’han adherit al programa i només l’any passat 11.000 persones van assistir a les activitats programades.

A més del Museu d’Art Contemporani de Barcelona (Macba), el Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC), el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), CaixaForum Barcelona, la Fundació Joan Miró i el Museu Picasso oferiran aquestes experiències culturals perquè tothom formi part del món cultural.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram