Gabriel Rufián

Gabriel Rufián, en una imatge d’arxiu. Foto: Maria Lorenzo

L’àrea metropolitana barcelonina és una realitat menystinguda informativament com a entitat geogràfica, política i social, i el diari metropolità Línia vol fer-la visible, a més de contribuir a enfortir el sentiment de pertinença a aquesta comunitat.

És per això que, sumant esforços amb l’Espai Línia, el diari del Grup Comunicació 21 impulsa un cicle de conferències que, amb el títol de La ciutat metropolitana: progrés i futur, pretén ser un espai per a la conversa metropolitana serena i responsable. Un marc de diàleg constant i constructiu que contribueixi a combatre l’excepcionalitat que suposa l’abandonament informatiu d’una realitat tangible com la metròpoli barcelonina.

És en aquest context que s’emmarca la conversa amb el candidat d’ERC a l’alcaldia de Santa Coloma de Gramenet, Gabriel Rufián, que tindrà lloc dilluns 6 de març a les 18:00h a l’Espai Línia (carrer Girona 52, Barcelona). L’entrada és lliure i oberta a qualsevol persona que estigui interessada en el debat metropolità, i hi haurà torn de preguntes al final. La conferència serà en format conversa amb un periodista del diari Línia i versarà sobre els principals reptes que afronta el territori, vistos, en aquest cas, des de la identitat local de Santa Coloma de Gramenet, però amb el prisma global del territori.

El cicle de conferències ha portat fins ara al centre de Barcelona l’alcaldessa de Sant Adrià, Filo Cañete; la d’Esplugues, Pilar Díaz; l’alcalde del Prat, Lluís Mijoler; l’alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret, i l’alcalde de Cornellà, Antonio Balmón, a més del fins fa poc primer tinent d’alcaldia de Barcelona, Jaume Collboni, i del candidat d’ERC Ernest Maragall.

A banda de Rufián, el mes de març passaran per l’Espai Línia l’alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon (dia 14); el delegat especial de l’Estat al Consorci de la Zona Franca de Barcelona, Pere Navarro (dia 16); el tinent d’alcaldia de l’Ajuntament de Barcelona Jordi Martí Grau (dia 16); l’alcalde de Viladecans, Carles Ruiz (dia 21), i l’alcaldessa de l’Hospitalet de Llobregat i presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín (dia 22).

Un espai obert a tothom

L’Espai Línia és el primer centre de comunicació de proximitat. El local, de 368 metres quadrats, està obert a tothom. A més d’exposicions de gran format, acull conferències i debats, i posa a disposició d’entitats i d’organitzacions, gratuïtament, una sala de conferències perfectament equipada.