Ada Colau

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, en una imatge d’arxiu. Foto: Ajuntament de Barcelona

L’àrea metropolitana barcelonina és una realitat menystinguda informativament com a entitat geogràfica, política i social, i el diari metropolità Línia vol fer-la visible, a més de contribuir a enfortir el sentiment de pertinença a aquesta comunitat.

És per això que, sumant esforços amb l’Espai Línia, el diari del Grup Comunicació 21 impulsa un cicle de conferències que, amb el títol de La ciutat metropolitana: progrés i futur, pretén ser un espai per a la conversa metropolitana serena i responsable. Un marc de diàleg constant i constructiu que contribueixi a combatre l’excepcionalitat que suposa l’abandonament informatiu d’una realitat tangible com la metròpoli barcelonina.

És en aquest context que s’emmarca la conversa amb l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que tindrà lloc el 3 de maig a les 19:00h a l’Espai Línia (carrer Girona 52, Barcelona). L’entrada és lliure i oberta a qualsevol persona que estigui interessada en el debat metropolità, i hi haurà torn de preguntes al final. La conferència serà en format conversa amb el director editorial de Línia, Arnau Nadeu, i versarà sobre els principals reptes que afronta el territori, vistos, en aquest cas, des de la identitat local de Barcelona, però amb el prisma global del territori.

El cicle de conferències ha portat al centre de Barcelona l’alcaldessa de Sant Adrià, Filo Cañete; la d’Esplugues, Pilar Díaz; l’alcalde del Prat, Lluís Mijoler; l’alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret, i l’alcalde de Cornellà, Antonio Balmón, a més del fins fa poc primer tinent d’alcaldia de Barcelona, Jaume Collboni, del candidat d’ERC a Barcelona, Ernest Maragall, i del candidat d’ERC a Santa Coloma, Gabriel Rufián. També han passat per l’Espai Línia l’alcaldessa de Santa Coloma, Núria Parlon; el delegat especial de l’Estat al Consorci de la Zona Franca de Barcelona, Pere Navarro; el sisè tinent d’alcaldia de Barcelona, Jordi Martí Grau; l’alcalde de Viladecans, Carles Ruiz; l’alcaldessa de l’Hospitalet i presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín; el candidat de Junts a Barcelona, Xavier Trias, i l’alcaldessa de Gavà, Gemma Badia.