Les tasques es traslladen a la plaça André Malraux, al costat de l’Estació del Nord, on s’hi fa un nou vestíbul

El vestíbul del passeig Sant Joan ja porta un any operatiu

Els entorns de l’Estació del Nord s’estan transformant a marxes forçades i aquest agost no ha estat una excepció. La reforma i millora de l’estació d’Arc de Triomf continua a bon ritme i, a mitjans de mes, es van iniciar els treballs a la plaça André Malraux, tot just al davant de la parada d’autobusos. Les tasques que s’estan duent a terme permetran l’ampliació del segon vestíbul de l’intercanviador d’Arc de Triomf.

La reforma de l’estació de Metro i Rodalies tenia la intenció d’ampliar els espais i millorar la connexió entre les dues línies urbanes. Amb l’obra de la plaça André Malraux, el segon vestíbul de la parada s’ampliarà, passant de 370 m2 a 2.200 m2. A més, aquest vestíbul donarà accés tant a la Línia 1 de Metro com a les diverses línies de Rodalies que s’aturen a Arc de Triomf. La remodelació preveu la instal·lació d’ascensors i escales mecàniques, ja que tindrà dos accessos diferents. Per una banda, es podrà accedir per una entrada a peu pla, a l’alçada de l’estació d’autobusos, i, per altra banda, pel carrer Roger de Flor.

Les obres a l’estació d’Arc de Triomf suposarà una inversió total de 37 milions d’euros, sufragat tant per la Generalitat com per Adif, l’empresa pública que gestiona les infraestructures fer­roviàries. Aquestes millores beneficiaran unes 16.000 persones, que és la xifra de barcelonins que utilitza cada dia l’estació. Està previst que la reforma s’enllesteixi la tardor de l’any vinent.

UN VESTÍBUL, JA ACABAT

El vestíbul que s’està construïnt hores d’ara a la plaça André Malraux serà una reproducció del primer vestíbul, que des de fa un any ja està en servei. Es tracta de l’entrada de l’estació al passeig Sant Joan, cantonada amb passeig Lluís Companys. El vestíbul es va ampliar, i s’hi van instal·lar ascensors i escales mecàniques, per millorar-ne l’accés.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram